Frukost

Nu är jag i Sollentuna och jag hade min första dag på praktiken igår. Så himla kul att vara tillbaka och träffa de bästa fotograferna! :) Jag också hunnit med att bli sjuk så jag är hemma idag tyvärr. Har haft en lugn morgon, sovit ut och ätit en god frukost. Jag är ju med min bästa vän Josefin nu med, och det roliga var när vi skulle mötas i Stockholm i söndags tog det en timma(!) för oss att hitta varandra. Haha ja, så kan det gå när man inte är här varje dag.

Lördag

Var på ullared med min familj igår, älskar verkligen att åka dit! Idag har vi ätit mat hos några vänner, sett melodifestivalen och så har jag packat en massa. Imorgon åker jag ju till Stockholm! Men måste bara säga att jag kommer sakna min familj här hemma med.♥ Tröja/Gina Tricot

Smartbuyglasses

Klicka på bilden för att komma till deras hemsida. 


Smartbuyglasses är en hemsida som säljer olika typer av glasögon och solglasögon, som till exempel de här snygga --> här och här. De säljer också kontaktlinser och sportglasögon. Så, ni som inte har åkt skidor än kan hitta snygga skidglasögon på den här länken. Här är ett exempel --> länk.

Calvin Klein, Ray Ban och Burberry är bara några av deras märken som de har i försäljning. De har även nya modeller för det här året som ni kan hitta här, bland annat de här solglasögonen.

Det finns många olika modeller till både killar och tjejer. Det finns också olika typer av bågar, färger (både på bågarna och på glaset) och även olika prisklasser som troligen passar många. Och för er som gillar gratissaker följer det med rengöringskit. ;)

De har som sagt väldigt stort utbud så om ni är intresserade klicka in på deras hemsida! :)

Vill du också annonsera här? Kontakta mig då på: josefinegren@hotmail.se


Mellanmål

Har precis tittat på Desperate Housewives och ätit lite. Känns som det början bli en standard, haha. Passionsfrukt är bland det godaste alltså.♥

Lov

Har nu sportlov och dessutom är min storebror hemma. I slutet av veckan åker jag upp till Sollentuna (utanför Stockholm) för att ha praktik i 3-4 veckor. Kommer få umgås med min bästa vän Josefin och eftersom jag kommer bo hos min storebror kommer jag ju vara med honom, hans flickvän och även träffa fina Annelie. Mycket på gång nu!

Att få ljusa bilder

Många kan tycka att det är fusk att använda sig utav Photoshop och redigera bilderna , men personligen tycker jag att det oftast blir finare. I alla fall, att få en bild väldigt ljus är faktiskt inte alls så svårt, utan det krävs i princip bara lite kunskap Photoshop. :) 

♥ På bilden ovan har jag användt mig utav kurvor (curves/i Photoshop). Jag höjde kurvorna rejält (använde mig utav flera lager när jag gjorde detta, så det var inte bara en gång) och tog även till mer kontrast och skärpa. 

♥ Jag rekommenderar även att fota i något ljust rum med t.ex. stora fönster och vita väggar. Ljusa kläder är också bra då bilden får ännu mer vitt i sig. Ljuset reflekterar bra mot det vita så det blir även lättare att redigera efteråt, dessutom ser ju bilderna ljusare ut ifall det t.ex. är en vit bakgrund.  

♥ Det underlättar också om bilden inte är allt för mörk från början eftersom den lätt blir pixlig då man ska ljusa upp den, så tänk på att fota då det är som mest ljust ifall du är i ett rum. Om du är utomhus tycker jag däremot att det är bäst att fota då solen inte är som starkast, ljuset blir oftast lite för kraftigt då. 
 
Många har velat att jag ska visa hur jag gör när jag redigerar ljusa bilder, men eftersom att jag gör lite olika beroende på vad det är för bild och min grundläggande redigering till ljusa bilder är att öka kurvorna vet jag inte om jag behöver. Men om ni fortfarande vill kan jag jättegärna göra ett inlägg om det, kommentera i sådana fall! :)

Måndag

Idag kan jag säga att jag inte vaknade av något alarm, utan av att min vän Emma ringde och väckte mig. Det är inte ofta jag försover mig men den här dagen var tydligen en sådan dag. Känner mig jättetrött trots att jag fick lite mer än två timmars sömn haha! Förövrigt ska jag se Top Model ikväll och imorgon är jag ledig. :)

Soligt

Var på det här stället och fotade Emelie igår, så fint ljus var det! Kommer vilket fall lägga upp lite bilder när jag redigerat dem. Imorgon ska vi förövrigt fota en hårmodell i skolan, de som fotade i måndags var där i 12 timmar(!!), så jag tror det är bäst att lägga sig tidigt ikväll. :) Skjorta från Bik Bok.

Min kärlek

Har fått en del frågor om vilken kamera jag använder, och jag har en Nikon D7000. Det är utan tvekan det bästa jag äger. Har också tänkt göra ett inlägg om hela min utrustning framöver eftersom vissa har frågat om det med. :)

Mysdag

Slutade 9.40 idag och det är ju inget att klaga över! Har sett på film, druckit te och haft det allmänt skönt. Dessutom är det helg och jag kommer inte gå i skolan förrän onsdag eftermiddag. Livet är rätt bra! :)