28 april

Har idag varit på långpromenad med min bror och sett huuur mycket vitsippor som helst. Det har dessutom varit så sjukt fint väder! Vilket fall har jag precis ätit lite frukt till One Tree Hill (eftersom att jag har sett klart Desperate Housewives♥) och nu ska jag och min syster ut för att fota!

Vårblommor

Jag älskar verkligen när våren är påväg och blommor kommer fram, man blir så himla glad! Har förövrigt haft en väldigt bra helg som jag mestadels har spenderat med min lillasyster. Vi gick i lite affärer, fotade och hade myskväll. Annars har jag idag gått lite på stan, pluggat och varit ute och gått. :)

Myssockar

Åh det var så himla fint väder igår! Varma vindar och inte det minsta kallt dessutom. Så himla underbart! Idag har jag vilket fall bara haft en lektion, så jag har tagit tillfälle att titta på Desperate Housewives hela dagen! Okej, inte riktigt.. Jag har i alla fall försökt söka sommarjobb och pluggat. Nu ska jag nog snart gå ut och gå för att inte få syrebrist här inne, haha! :)

Fototips: Självporträtt

Du behöver: stativ och fjärrutlösare (går ju självklart utan också men det underlättar enormt).

Hur fungerar fjärrutlösaren?

-Fjärrutlösaren fungerar på samma sätt som när du klickar på knappen på kameran, bara det att du har den i handen istället. För att få fokus håller du halvt nere knappen och för att ta en bild trycker du ner den helt. Kom ihåg att det varierar med fjärrutlösare beroende vilken kamera du har.
Använd korta skärpedjup (t.ex. f1.8 eller f1.4) för att du ska hamna i fokus, det blir alltså oskärpa i bakgrunden och du låter därför inte miljön ta över bilden. Välj också så rena bakgrunder som möjligt för att framhäva dig själv bättre.

Fota i olika väderlekar. Både soligt och mulet blir bra.
 
Använd rekvesita om du känner för det. Det kan ju vara vad som helst, exempelvis ballonger eller såpbubblor. 

Fota i olika vinklar och prova olika stilar, t.ex. glada bilder med mycket rörelse. Personligen tycker jag om när det händer något i bilden, att man kanske snurrar eller slänger med håret. Jag gillar att inte alltid ha fokuset på ansiktet och istället kanske titta bort eller ner i marken.
 
Hur du kan göra när du fotograferar: 
- Om du fotar manuellt: ta först en provbild på miljön du ska vara i, då ser du hur ljuset är. Ställ sedan in inställningarna och ta en till bild.
- Ställ dig framför kameran och ta en bild på dig själv, kolla sedan hur bilden blev och justera inställningarna om det behövs. Om det inte blev bra, ta en till provbild och se om det blir bättre. 
- När du har hittat inställningarna rekommenderar jag att du kollar bilderna emallanåt så att du inte tar allt för många på en gång och sedan ser att det blev överexponerat/underexponerat. 

At the window

/ I wanna stare out your window, You don't want to let me in, Let me in /

Mellanmål i rosa

Det här blev min lunch och mitt mellanmål, helt perfekt till ett avsnitt Desperate Housewives. Har däremot ångest över att jag snart har tittat klart hela serien.. Vilket fall har dagen varit skön, skola till kl 12 och sen har jag mest tagit det lugnt. Imorgon är jag dessutom ledig så då åker jag och pappa över till Öland för att fira farfar. :)

Mysig kofta

Köpte en ny kofta på Gina för ett tag sedan, ny favorit! Har vilket fall haft en väldigt skön vecka och nu är det ju så skönt med helg också. Har annars umgåts med mina syskon idag, sett Desperate Housewives nu ikväll och snart ska jag sova. 

Gjorde förövrigt lite ny design för att få bort det vintriga, så uppdatera sidan ifall ni inte ser den blommiga headern. :)

Apelsin

Hade bara en vanlig lektion idag eftersom att jag och Emma fick jobba hemifrån på sista lektionen lektion. Ja, när vi var klara tyckte vi att vi förtjänade lite gott och en film. Glass och apelsiner bland annat. Annars har jag idag umgåts med min lillasyster nu på eftermiddagen och gått i lite affärer. Bra dag! Imorgon är det dessutom fredag! :)

Grönt

Nyinköpt tröja från Lindex
Har umgåts en massa med min familj och min storebrors flickvän som varit på besök den här veckan. Dessutom har det varit jättefint väder i flera dagar nu så det kan ju nästan inte bli bättre. Nu ska jag vilket fall ta tag i plugget en stund för att sen se Desperate Houseviwes eller One Tree Hill, beslutsångest.. haha! :)